Uvjeti kupovine i korištenja mrežne stranice sensapharm.hr

Molimo Vas da kao korisnici pročitate ove uvjete kupovine i korištenja mrežne stranice (dalje: Opći uvjeti) prije kupovine na mrežnoj stranici https://sensapharm.hr. Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim Uvjetima kupovine i korištenja mrežne stranice te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ako niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove stranice. Mrežna stranica https://sensapharm.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Sensapharm d.o.o. (u daljnjem tekstu Sensapharm).

Uvjeti kupovine

Kupac Sensapharm web shopa može biti samo punoljetna osoba s punom poslovnom sposobnosti. Kupnjom na Sensapharm web shopu Kupac pristaje na uvjete prodaje i dostave te na Opće uvjete korištenja. Kupac kupuje proizvode u Sensapharm web shopu na mrežnoj stranici www.sensapharm.hr tako da ih odabere temeljem slike i osnovnog opisa proizvoda. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem, dodavanjem proizvoda u košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad je dovršen cjelokupan postupak narudžbe. Sensapharm web shop dostupan je 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu.

Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. Sensapharm nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Kontakt

Sensapharm d.o.o. V. Filakovca 3, 10000 Zagreb, Hrvatska E-mail: sensapharm@sensapharm.hr Telefon: +385 1 65 45 997 (Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.)

Cijene

Istaknute cijene proizvoda su maloprodajne, za kupce u Hrvatskoj sadrže iznos poreza na dodanu vrijednost te su izražene u kunama. Za kupce izvan Hrvatske cijene su izražene u eurima. Cijene su podložne promjenama. Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju dodatno. Sukladno važećim odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Sensapharm može po svojoj odluci određene proizvode ponuditi po cijenama nižim od cijena u redovitoj prodaji odnosno uz poseban popust koji je dostupan pod istim uvjetima svim Korisnicima ili samo točno specificiranoj skupini korisnika. Uvjeti posebnih oblika prodaje poput trajanja takve prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. bit će detaljno opisani na stranici proizvoda. Nakon proteka roka prodaje po cijenama nižim od cijena u redovitoj prodaji, Sensapharm ne može primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na posebne oblike prodaje kojima je istekao rok.

Cijena dostave obračunava se na kraju postupka narudžbe. Korisnik sam snosi troškove dostave do vrijednosti narudžbe od 150,00 kuna u Hrvatskoj i do vrijednosti narudžbe od 80 eura izvan Hrvatske u drugim državama članicama EU. Trošak dostave u Hrvatskoj iznosi 40,00 kn s PDV-om. Trošak dostave izvan Hrvatske u druge države članice EU iznosi 40,00 eura. Za narudžbe na području Hrvatske iznad 151,00 kune s dostavom troškove dostave snosi Sensapharm. Za narudžbe izvan Hrvatske u druge članice EU iznad 81 eura s dostavom troškove dostave snosi Sensapharm.

Potvrda narudžbe

Kupac Sensapharm web shopa će primiti Obavijest o potvrdi narudžbe emailom nakon obavljene kupnje. Obavijest o potvrdi narudžbe sadrži sve zakonom propisane podatke.

Plaćanje

Proizvodi kupljeni u Sensapharm web shopu mogu se platiti:
• Pouzećem prilikom dostave samo na teritoriju Republike Hrvatske. Korisnik prilikom dostave plaća iznos naručene robe i eventualno troškove dostave direktno dostavljaču;
• Internet bankarstvom ili općom uplatnicom uz prethodno slanje svih potrebnih podataka za uplatu na e-mail adresu korisnika za kupce iz Republike Hrvatske i druge države članice EU. Roba se šalje nakon što je uplata vidljiva na žiro-računu tvrtke Sensapharm d.o.o.

Dostava

Dostava naručene robe se vrši putem dostavne službe. Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe:
• za vrijednost naručene robe do 150,00 kuna na području Republike Hrvatske troškove dostave snosi kupac;
• za narudžbu vrijednosti iznad 151,00 kuna troškove dostave na području Republike Hrvatske snosi Sensapharm d.o.o.;
• za vrijednost naručene robe do 80,00 eura na području država članica EU troškove dostave snosi kupac;
• za vrijednost naručene robe iznad 81,00 eura na području država članica EU troškove dostave snosi Sensapharm d.o.o..

Korisnika će putem email ili SMS poruke dostavna služba obavijestiti o terminu dostave naručene robe i njegova je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah realizirane, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku:
• 4 radna dana na području Republike Hrvatske
• 7 radnih dana na području ostalih država članica EU.

Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima i praznicima u Republici Hrvatskoj slanje pošiljke će biti organizirano prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku:
• 4 radna dana na području Republike Hrvatske
• 7 radnih dana na području ostalih država članica EU.

Ako zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izvršiti isporuku naručene robe, obavijestit ćemo Vas putem e-maila i/ili telefonski. Ako paket ne stigne u navedenom roku od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam poslali potvrdu o slanju s kojom možete provjeriti status pošiljke. Ako ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu.

Povrat / Reklamacija dostavljenih proizvoda

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije isporuke i isporučeni su neoštećeni u ispravnom stanju. Svi su proizvodi upakirani u transportne kutije u njihovoj originalnoj ambalaži kako bi do odredišta stigli neoštećeni.

Kupac ima pravo na povrat robe prodavatelju nakon dostave ako mu je:
• isporučena roba koju nije naručio;
• isporučena roba kojoj je istekao rok trajanja;
• isporučena roba koja ima grešku ili vidljiva oštećenja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ako pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene artikle, oštećene artikle i artikle kojima je istekao rok trajanja. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će korisniku poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni ili korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 15 radnih dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail: sensapharm@sensapharm.hr ili kontakt telefon +385 (0) 1 65 45 997.

Kako bismo bili u mogućnosti priznati reklamaciju, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ako razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun koji je kupac dobio.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača, prihvaćajući pritom sva prava i obaveze u slučaju istog (rok, troškovi dostave vraćanja robe, umanjenje vrijednosti robe itd.). Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Potrošač može prigovor poslati i putem pošte na adresu: Sensapharm d.o.o., Vladimira Filakovca 3, 10000 Zagreb, Hrvatska ili putem elektroničke pošte na email adresu sensapharm@sensapharm.hr.

Sensapharm se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 radnih dana od dana zaprimljenog prigovora.

Korištenje „kolačića“

Kada pristupate mrežnoj stranici, općeniti se, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski bilježe (ne kao dio prijave). Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše mrežne stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama. Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje vašeg računala, kada sljedeći put posjetite našu mrežnu stranicu. Prodavatelj koristi kolačiće samo za skupljanje informacija koje se koriste za upotrebu mrežne stranice i za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja. Korištenjem ove mrežne stranice dajete svoju suglasnost za korištenjem kolačića. Ako ne želite omogućiti spremanje kolačića to možete podesiti u svom internet pregledniku. Korisnici koji odluče ne prihvatiti osnovne kolačiće neće moći koristiti stranicu https://sensapharm.hr jer bez korištenja kolačića nije moguće registrirati korisnički račun niti dodavati proizvode u košaricu. Više o politici kolačića može saznati na podstranici ‘Politika privatnosti’.

Rješavanje potrošačkih sporova

Ovim putem Vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem – sporazumno, kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori. U slučaju nemogućnosti rješavanja spora mirnim putem nadležnost rješavanja spora ugovara se nadležnost suda u Zagrebu.

On-line rješavanje potrošačkih sporova

U slučaju potrošačkih sporova koji nastanu kupnjom proizvoda moguće je rješavanje takvog spora posredstvom interaktivne mrežne stranice – Platforme za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforme za ORS). Posredstvom Platforme za ORS, koja je dostupna na svim službenim jezicima EU, kupac može rješavati sve sporove, bez obzira radi li se o prekograničnom ili domaćem sporu, ali samo u slučaju da je potrošački ugovor, koji je predmet pritužbe, sklopljen putem interneta. Korištenje Platforme za ORS potpuno je besplatno. Platformi za ORS možete pristupiti klikom na poveznicu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR. Platforma za ORS nije alat za rješavanje potrošačkih pritužbi, već služi kako bi se pritužba potrošača proslijedila odgovarajućem tijelu za ARPS, koje zatim takvu pritužbu i rješava, u slučaju da se potrošač i trgovac putem Platforme tako i dogovore!

Zaštita privatnosti i elektronska komunikacija

Sensapharm cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka u skladu s važećim propisima i najboljom europskom praksom. Informacije o prikupljanju podataka i zaštitih prikupljenih podataka možete pročitati u ‘Izjavi o privatnosti’ na podstranici ‘Politika privatnosti’.

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, slobodno nas kontaktirajte na telefon: +385 (0)1 65 45 997 ili email: sensapharm@sensapharm.hr

Ograničenje korištenja i odgovornosti

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Mrežnoj stranici www.sensapharm.hr smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe isključivo uz izričiti pristanak tvrtke Sensapharm d.o.o..

Sensapharm se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih mrežnih stranica. Sensapharm zadržava pravo izmjene sadržaja mrežnih stranica bez prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Sensapharm zadržava pravo promjene asortimana i cijena svojih proizvoda i usluga, kao i promjenu Uvjeta korištenja, bez prethodne najave.